Onderhoud van de Kosmische Instrumenten

Messing krijgt naar verloop van tijd een mattere diepere goudgele kleur. Dit proces wordt ‘oxidatie’ genoemd en het ontstaat door de zuurstof uit de lucht. Als men dit niet mooi vindt, zijn de instrumenten met een katoenen doek en wat koperpoets erop in zeer geringe tijd terug te brengen in de oorspronkelijke hoogglans gepolijste staat. Wrijf daartoe het materiaal krachtig in met koperpoets, laat het vervolgens enkele minuten intrekken, en poets het daarna op met het liefst een schone wollen doek. Je zult verstelt staan van de glans die je dan weer tegemoet straalt.

Er bestaat een mogelijk om het oxidatieproces voorgoed uit te schakelen. Ik kan daartoe jouw instrument laten ‘vernikkelen’ of laten ‘verkoperen’. Er komt dan een zeer dun laagje nikkel of koper over de gepolijste messing. Zie het maar als een soort levenslange ‘coating’, waardoor de messing volledig wordt afgesloten van de buitenlucht. Door het instrument te laten vernikkelen verliest het niet zijn werking, doch verandert de trilling er wel ietsje door. Er zijn therapeuten die de subtiele verandering in trilling (klank) juist erg kunnen waarderen. De kleur van jouw instrument verandert van goudgeel naar een zachte zilverkleur of koperkleur. Wil je de verschillen zelf horen dan heb ik in de praktijk enkele testmodellen klaar liggen.

Door jouw instrument te laten vernikkelen of verkoperen heb je niet naast een levenslange gebruiksduur van het instrument ook meteen een levenslange vrijwaarding van het poetsen van het instrument. Het is dus een persoonlijke keus!  Informeer naar de mogelijkheden en de extra kosten van het laten ‘vernikkelen’ en het laten ‘verkoperen’.

Ik geef levenslange garantie op de lasverbindingen bij normaal gebruik. Ga op een liefdevolle manier om  met jouw Kosmische instrumenten, en zorg ervoor dat je de instrumenten niet laat vallen. Messing is een relatief zacht materiaal en hierdoor kunnen er krassen en putjes in het materiaal komen! Op krasjes en putjes kan ik geen garantie geven.

Handgemaakte instrumenten
Ankh, Piramide of Lemniscaat


 

 

Ankh

De Ankh

Koop je therapeutische Ankh bij Ankh Nederland. U heeft de keuze uit twee soorten en de Ankh is leverbaar in drie formaten.

Piramide

De Piramide

De piramide is een veelzijdig instrument. Ik maak verschillende maatvoeringen piramides, waarbij het mogelijk is een Ankh in de top van de piramide te plaatsen.

Lemniscaat

De Lemniscaat

De Lemniscaat wordt gebruikt om energieën uit te balanceren (energetische healing) en de afscherming van de therapeut ten opzichte van de cliënt, om vervloeiing (aura) tegen te gaan.

Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond en donderdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring        Disclaimer
          

Contactgegevens

Dorpstraat 31
6102TR Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

Tel: 06-45424896
Email: info@ankh-nederland.nl