Het Genesis patroon – Levensbloem / “the seed of life”


Klik hier voor de prijzen


Het Genesis patroon is gebaseerd op de Heilige geometrie. Het symbool stelt het scheppingsproces voor in 7 dagen. Iedere scheppingsdag wordt voorgesteld door een cirkel waarvan het centrum op de rand van de basiscirkel geplaatst is.

In het midden van het symbool ontstaat de zesbladerige bloem en als je goed kijkt kun je er 2 triquetra’s in herkennen. Eén met de punt naar boven en één met de punt naar beneden. Vanuit dit patroon zijn meerdere bekende geometriën te maken, waaronder het hexagram en de Tetractys van Pythagoras. Het is een kwestie van punten met elkaar verbinden.

De Levensbloem, in de primaire basis ook wel “the seed of life” genoemd, is een cirkelvormig patroon, dat door een grote cirkel(s) wordt omgeven. De buitencirkels symboliseren de grenzen van de scheppingsruimte. De Levensbloem staat niet alleen op Egyptische tempelmuren afgebeeld, maar ook in tempels en Heilige plaatsen elders in de wereld. Er bestaan een aanzienlijke reeks symbolen uit de occulte wetenschappen die over de hele wereld bekend zijn, en die aantoonbaar zijn afgeleid van de Levensbloem. Hiertoe behoren de Joodse levensbloem (de Sefirot), het yin-yangsymbool uit het Verre Oosten, de kubus van Metatron en de verschillende schrijfsystemen uit de hele wereld.

Net zoals een bloem door middel van haar zaden nieuw leven kan scheppen, staat de Levensbloem voor het creëren van het bestaan. De Levensbloem staat voor harmonie, bescherming, verbondenheid en uiteraard de schepping.

Dit symbool is prima in te zetten tijdens meditatie, het vitaliseren van water, het tegengaan van straling (elektrosmog) of het opschonen van chakra’s tijdens een healing. Het beschermt, geeft kracht en vitaliseert (heeft vernieuwend vermogen).

 Klik hier voor te bestellen

Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring       Disclaimer      Algemene voorwaarden      Login
          

Contactgegevens

Chatelainplein 9,
6102BB Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

 Tel: 06-45424896
 Email: info@ankh-nederland.nl