Hexagram

Klik hier voor de prijzen

Het Hexagram is een weergave van “zo boven, zo beneden”. Het verbeeldt de eenheid van wat boven en wat beneden is. Het Geestelijke en het stoffelijke. Het is een zinnebeeld voor de eenheid van wat zich als tweeheid voordoet, ook wel “de eenheid der tegendelen”, dualiteit.

In de alchemie stond de rechtopstaande gelijkzijdige driehoek voor de mannelijkheid en het vuur. De omgekeerde driehoek staat voor vrouwelijkheid en het water en hun innige verstrengeling. Het Hexagram gold aldaar als 'het belangrijkste teken van het hele universum'.

Het is het teken van de hereniging, dat in de Indiase literatuur (Tantra yoga) bekend staat als de Shri Yantra, de volledige doordringing van elkaar (beide geslachten). Door deze eenwording ontstaat er in het midden een Heilige ruimte. Het Hexagram is onderdeel van het symbool voor het hartchakra. Dit is het chakra waar de mannelijke en de vrouwelijke energetische stromen samenkomen. Het hartchakra staat onder andere voor liefde, tederheid, evenwicht en compassie. Leg het Hexagram maar eens met de Heilige ruimte (binnenvlak) op jouw hartchakra en ervaar de uitwisseling en integratie van energieën.

Het Hexagram komt in allerlei culturen over de hele wereld voor. In de I Tjing (China) komt het overeen met de eenheid van Yin en Yang. Alles wat gebeurt, gebeurt met een reden en niets is toeval.

De driehoek is het symbool van volstrekte harmonie, een symbool van de drie-eenheid (Lichaam, Geest en Ziel). Drie is het product van volstrekte eenheid, het getal van volmaaktheid. Het Hexagram bevat 2 driehoeken. Eénmaal de afdalende Goddelijke driehoek (energie) en éénmaal de opstijgende Menselijke driehoek. Je hebt ze beide nodig en dat wordt gesymboliseerd in het Hexagram.

Pas in de tijd van de koningen Salomo en David werd het met Israël vereenzelvigd als het Salomonszegel of de Davidster.


Klik hier voor te bestellen


Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring       Disclaimer      Algemene voorwaarden      Login
          

Contactgegevens

Chatelainplein 9,
6102BB Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

 Tel: 06-45424896
 Email: info@ankh-nederland.nl