Pentagram

Klik hier voor de prijzen

Een Pentagram is een symbool / talisman dat eruit ziet als een ster met doorlopende rechte lijnen (alleen in de punten verbonden). De vijf punten van de ster staan symbool voor de vijf elementen, namelijk de vier Aardse elementen: Aarde, Water, Vuur en Lucht verbonden met het Kosmische element: Ether, net zoals bij een piramide.

Het Pentagram ook wel Pentakel is één van de oudste symbolen die bestaat en wordt vooral gebruikt in de verschillende occulte tradities. Het Pentagram wordt meestal met de punt omhoog gedragen, gericht naar de Kosmos (witte magie als symbool voor liefde & licht).

Het meest verbazende kenmerk van het Pentagram is het verband tussen zijn vorm, de vijfpuntige ster, en de planeet Venus. In acht jaar tijd trekt Venus namelijk een volmaakt Pentagram aan de nachtelijke hemel. Dit werd gezien als symbool van volmaaktheid, schoonheid en de cyclische kenmerken van de liefde.

Het Pentagram wordt in verschillende oude culturen op Aarde teruggevonden, waaronder: het oude China (Wu Xing, feng shui, acupunctuur e.d.), Egypte als symbool van de ‘moeder’ der dingen, bij de Kelten, de oude Grieken vernoemde het naar de Griekse Godin van de gezondheid. Leonardo Da Vinci maakte gebruik van het Pentagram om de elementen van het menselijk lichaam te verbinden en zag overeenkomsten tussen de verschillende afmetingen van de mens en het Goddelijke (Gulden snede en de reeks van Fibonacci).

Een Pentagram vertegenwoordigd binnen de hekserij de 5 elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether / Geest. Wanneer het symbool in rechtopstaande positie staat betekent dat de vier ‘lagere’ elementen het vijfde element ondersteunen. De fysieke wereld staat in dienst voor de spirituele ontwikkeling van de mens. Aarde verwijst naar ons fysieke lichaam, Lucht verwijst naar onze intellectuele capaciteiten, Water zijn onze emoties, Vuur is onze wil en daadkracht.

Door de oneindige herhaling van het figuur in zichzelf is het bij uitstek het symbool van de mens, die zich in de juiste verhouding tot het oneindige weet te plaatsen, met de beide benen op de grond. Het Pentagram kan ook staan voor de vijf klassieke zintuigen van de mens: voelen, zien, ruiken, horen en proeven.

Een Pentagram kan gebruikt worden als bescherming (achter het raam) en gedragen worden als amulet tegen kwaadwillende spirituele invloeden. In feite is het een geometrische weergave van het lichaam van de mens, waarbij de vijf punten representatief zijn voor de uitstekende delen: hoofd, armen en benen. Elke hand en voet heeft vervolgens vijf vingers / tenen. Daarnaast hebben we vijf zintuigen.

In de numerologie staat het getal vijf voor het meest dynamische en energetische. Het is altijd in beweging met een voortdurende verandering. Een pentagram in een cirkel staat voor EENHEID en HEELHEID. Daarmee verbindt het de vijf elementen van de ster. In het verlengde daarvan verbindt het ook onszelf met de wereld om ons heen.

 Klik hier voor te bestellen 

 

 

Openingstijden

Indien u persoonlijk contact met mij wilt opnemen kan dit telefonisch op dinsdagavond tussen 19:00 uur en 21:00 uur.

een e-mail sturen kan altijd!

Privacy verklaring       Disclaimer      Algemene voorwaarden      Login
          

Contactgegevens

Chatelainplein 9,
6102BB Echt
KVK: 68876610
BTW: NL001829023B57

 Tel: 06-45424896
 Email: info@ankh-nederland.nl